Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP'li Yapakçı Ocaklar'da Su sıkıntımız had safhada

CHP

Erdek Belediye Meclisinin CHP'li üyelerinden Hasan Yapakçı, Ocaklar Mahallesi'nde devam eden çalışmaları açıkladı.

Erdek Belediye Meclisinin CHP’li üyelerinden Hasan Yapakçı, Ocaklar Mahallesi’nde devam eden çalışmaları açıkladı.
Ocaklar Mahallesi Belediye Başkan Yardımcısı olarak eski belediye binasında görev yaptığını ifade eden Belediye Meclis Üyesi Hasan Yapakçı, Ocaklar Mahallesindeki tüm hizmetlerin 30 Mart tarihine kadar Ocaklar Belediyesi olarak kullanılan hizmet binasından devam ettiğini belirtti.
Online üzerinden tüm yazışmaların yapılabildiğine değinen Yapakçı, “Talepler yapılıyor, dilekçeler verilebiliyor, tahsilat yapılabiliyor. Su, emlak, çevre temizlik, işgaliye gibi tüm tahsilatları buradan yapabiliyoruz. Temizlik hizmetlerini de buradan, şantiye binamızdan sürdürüyoruz. İlhanlar’dan Büyükova’ya kadar ilaçlama dahil biz yapıyoruz ancak haşere ilaçlama makinemiz arızalı.” dedi.
Yapakçı, devamında şöyle konuştu: “Çevre temizliği olarak bir itfaiye ve arazöze ihtiyacımız var. Yol süpürge ve küçük çöp toplama araçlarına ihtiyacımız bulunuyor. Su sıkıntımız had safhada. Yeni kuyuları devreye alıyoruz ama bayramda çok yoğun sorun yaşadık.”
Otel, motel, ev pansiyonları dahil 30-35 bin yatağa sahip Ocaklar Mahallesi’nde, Ramazan Bayramı’nda, plajlarda 10-15 bin kişi plajda yer aldığının altını çizen Yapakçı, bayramda bir günde 10 bin aracın mahallelerine girdiğini öne sürüp, araçlara park yeri bulamadıklarından yakındı.
Ocaklar’da deniz yosunu istilası
Ocaklar Mahallesi’nin plajlarını yosunların istila ettiği bildirildi.
Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi denizini istila eden yosunlardan gelen şikayetler çığ gibi artıyor.
Yosun istilasından dolayı, tatilini Ocaklar’da geçiren yerli ve yabancı turistler denize girememekten ve pis kokudan şikayetçi.
Erdek Belediyesine bağlı temizlik işçileri, kendi olanaklarıyla kepçe ve traktör aracılığıyla denizden, her gün yaklaşık 50 ton yosun çıkarıyor.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false